Simplificarea normelor agricole Europene: o victorie pentru agricultori și fermieri

AGRICULTURĂ. Grupul Partidului Popular European (PPE), cea mai mare familie politică din Parlamentul European, a salutat recent simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune (PAC), ca urmare a unui vot din plenul Parlamentului European. Aceste modificări legislative sunt considerate esențiale pentru a sprijini sectorul agricol și pentru a promova securitatea alimentară în Uniunea Europeană.

Una dintre schimbările majore este eliminarea obligativității ca agricultorii să dedice o parte minimă din terenul lor arabil unor zone neproductive. De asemenea, fermele mici vor beneficia de o scutire de la controalele și sancțiunile din cadrul regimului de condiționalitate. Aceste măsuri sunt menite să reducă povara birocratică și să ofere agricultorilor mai multă flexibilitate în gestionarea afacerilor lor.

În plus, decizia de astăzi marchează o mai mare descentralizare, permitând statelor membre să aibă mai multă flexibilitate în ceea ce privește protejarea solurilor și gestionarea culturilor. De exemplu, acestea pot decide să înlocuiască rotația culturilor cu diversificarea culturilor, adaptându-se mai bine la nevoile locale și la condițiile climatice.

Mircea Hava, membru al Grupului PPE, a subliniat importanța acestor modificări pentru sectorul agricol european. El a afirmat că aceste măsuri sunt esențiale pentru a susține agricultorii și fermierii în obținerea de performanțe mai bune și venituri mai mari. Mai mult decât atât, ele contribuie la întărirea și protejarea brandului “Fabricat în Europa”, care este sinonim cu calitatea și siguranța alimentară.

În concluzie, simplificarea normelor agricole europene este o veste bună atât pentru agricultori, cât și pentru consumatori. Ea demonstrează angajamentul Grupului PPE față de sectorul agricol și față de securitatea alimentară a Uniunii Europene și evidențiază importanța colaborării între instituțiile europene și statele membre pentru a promova inovația și competitivitatea în agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare