Simtel și Dedeman împreună pentru orașul Petroșani: finalizarea proiectului de energie fotovoltaică la Grădinița Nr. 2

PROIECT. Simtel, o companie românească de inginerie și tehnologie autoproclamată lider național în domeniul energiei regenerabile, a anunțat finalizarea construirii unei centrale electrice fotovoltaice pentru Grădinița Nr. 2 din orașul Petroșani, conform unui comunicat de presă. Proiectul, rezultat al colaborării dintre Simtel și Dedeman, face parte din strategia ambelor companii de a identifica locații în care mediul de afaceri poate sprijini eficientizarea costurilor cu energia.

Centrala fotovoltaică instalată la Grădinița Nr. 2 din Petroșani acoperă o suprafață de 94 mp și este compusă din 48 de panouri solare. Cu o capacitate de aproximativ 20 Kwp, centrala va produce în jur de 16.077 kWh pe an, acoperind astfel aproximativ 85% din necesarul de energie al grădiniței. Aceasta va contribui la o reducere semnificativă a costurilor cu energia, estimându-se că va diminua emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 12 tone anual.

Proiectul pentru grădinița din Petroșani a fost realizat în parteneriat cu Dedeman, care a avut un rol crucial în identificarea locației și în discuțiile cu autoritățile locale. Simtel, pe de altă parte, a fost responsabilă de proiectare, instalare și punerea în funcțiune a centralei fotovoltaice. De asemenea, s-a ocupat de reproiectarea și înlocuirea tabloului general al grădiniței, prezentând un risc crescut de incendiu din cauza uzurii semnificative. În paralel cu punerea în funcțiune a centralei, Simtel va continua să asigure monitorizarea și mentenanța acesteia.

Proiectul a fost implementat cu fonduri proprii din partea ambelor companii. Ana Nedea, Director Strategie în cadrul Simtel, a subliniat importanța proiectului pentru crearea unui viitor sustenabil și a unui mediu mai curat, menționând că tehnologia verde reprezintă un motor esențial pentru creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții. Dragoș Pavăl, Președintele Dedeman, a evidențiat angajamentul comun de a sprijini eficiența energetică în regiunile mai puțin dezvoltate economic din România, cu scopul de a crea un mediu curat și sustenabil pentru generațiile actuale și viitoare.

Simtel, fondată în 2010 de trei antreprenori români, este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și activează în domeniul integrării de soluții în telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Dedeman, liderul pieței locale de magazine de bricolaj fondat în 1992, a fost partenerul cheie în acest proiect și își exprimă intenția de a continua să dezvolte inițiative similare în colaborare cu Simtel pentru beneficiul comunităților locale și promovarea accesului la energie verde în zonele cu cea mai mare nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare