Simulare Bacalaureat 2023 – Când și cum?

EDUCAȚIE. Ordinul privind organizarea simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, a fost aprobat de Ministerul Educației și trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Conform acestuia, simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat se va desfășura în perioada 27 martie-6 aprilie: 27 martie – Limba și literatura română, 28 martie – proba obligatorie a profilului, 29 martie – proba la alegere a profilului și a specializării, 30 martie – Limba și literatura maternă, iar comunicarea rezultatelor se va face în 6 aprilie.

Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023 se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare.

Rezultatele obținute de elevi la simulare, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat acestea, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare