Simularea Bacalaureatului 2024: Elevii se pregătesc pentru proba la alegere a profilului și specializării

BACALAUREAT 2024. Simularea examenului de Bacalaureat 2024 este în plină desfășurare, iar astăzi, miercuri, 6 martie, elevii claselor a 12-a se pregătesc pentru proba la alegere a profilului și specializării. După ce ieri au susținut proba scrisă la matematică și istorie, iar luni pe cea de Limba și literatura română, elevii sunt acum concentrați pe disciplinele precum Geografia, Biologia sau Fizica.

Conform calendarului simulărilor, acestea au loc în perioada 4 – 7 martie 2024, iar rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie. Este un moment important pentru cei aproximativ 146.000 de elevi care participă la această simulare în peste 1.320 de unități de învățământ din întreaga țară.

Din păcate, un număr de 20.000 de elevi nu s-au prezentat la testare, iar alți 5 au fost prinși copiind și au fost excluși din săli. Cu toate acestea, majoritatea elevilor abordează această probă cu seriozitate și responsabilitate.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar proba începe la ora 9:00. Timpul destinat elaborării lucrării este de 3 ore, iar după încheierea distribuirii subiectelor, elevii au posibilitatea să își gestioneze timpul în funcție de cerințele fiecărui subiect.

Proba la alegere a profilului permite elevilor să opteze pentru una dintre cele 11 discipline disponibile, inclusiv Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și Comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.

După finalizarea probelor, lucrările elevilor vor fi scanate și corectate digitalizat. Rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și comunicate anonimizat, utilizându-se codurile individuale. Elevii vor afla rezultatele pe 15 martie.

Simularea Bacalaureatului este un moment crucial în parcursul academic al elevilor de liceu, oferindu-le oportunitatea să se familiarizeze cu rigorile examenului și să își evalueze nivelul de pregătire înainte de sesiunea oficială din vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare