Sindicatele culturale – măsuri pentru creșterea salarială a muzeografilor și bibliotecarilor

SALARII. Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media (FNS CULTURMEDIA) a făcut un apel pentru creșterea urgentă a salariilor personalului din muzeele și bibliotecile publice. Sindicatele solicită solidaritate și susținere din partea comunității culturale pentru revendicările salariaților, propunând chiar suspendarea ediției din acest an a Nopții Europene a Muzeelor în România și organizarea unui protest coerent la nivel național.

FNS CULTURMEDIA
îndeamnă iubitorii de cultură și susținătorii muzeelor și bibliotecilor să se alăture acțiunilor de protest. De asemenea, sindicatele cer Guvernului României și Ministerului Culturii să inițieze și să adopte măsurile legislative necesare și corecte pentru eliminarea discriminării salariale. Se subliniază că impactul financiar al acestor majorări este mic și afectează un număr redus de angajați, maxim 8.000.

În absența unui răspuns adecvat și a unor măsuri concrete, personalul din muzeele și bibliotecile cu sindicate afiliate la FNS CULTURMEDIA ia în calcul declanșarea tuturor formelor legale de protest, inclusiv greva generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare