Sindicatul din TAROM amenință cu proteste – niciun zbor al companiei, din 23 august, între orele 4:00-7:00

PROTEST. Începând cu 23 august, Sindicatul Unit TAROM (SUT) amenință că nu va mai decola niciun avion al companiei între orele 04.00-07.00, iar dacă nu se va ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate și la semnarea unui nou contract colectiv de muncă, va fi declanșată o grevă generală.
 
Joi, printr-un comunicat de presă, Sindicatul Unit TAROM a anunțat că a început acțiunea de strângere de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă.
 
“Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloţi, între orele 04.00-07.00 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM.
Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale”, se menționează în comunicat.
 
Sindicaliştii din TAROM spun că în 23 iunie au fost începute negocierile pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă la nivel de unitate, iar termenul agreat de părţi pentru încheierea unui contract expiră în 23 august. Totuși până acum, conducerea societății nu ar fi dat curs niciuneia dintre revendicările formulate, cu excepţia creşterii bonului de masă de la 10 la 30 lei.
 
“Negocierile s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT)”, susțin reprezentanții sindicatului.
 
Dacă până la data agreată pentru încheierea contractului colectiv de muncă, nu se va ajunge la un acord cu conducerea societății cu privire la revendicările formulate, salariații au posibilitatea declanșării conflictului colectiv de muncă și a organizării grevei generale, cu respectarea condițiilor legale.
 
La ședința din 16 august compania TAROM a prezentat o ofertă, care a fost considerată inacceptabilă de către Comisia de negociere a CCM la nivel TAROM din partea Sindicatului Unit TAROM, având în vedere faptul că această ofertă nu acoperă, în unele departamente, nici măcar inflația pe anul 2022, de 15%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare