SITUAȚIE – Luat cu pandemia, ministrul Sănătății a uitat să numească un șef la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş: lui Puiac i-a expirat mandatul

0
721

SPITAL FĂRĂ ȘEF. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş nu mai are manager, nici măcar unul interimar, în 27 martie 2021 expirând mandatul de manager al lui Ion Claudiu Puiac, care a plecat în concediu.

 

Conform legii, până la organizarea unui concurs de manager al unității spitalicești, ministrul Sănătății ar fi trebuit să numească un manager interimar, însă acest fapt nu s-a întâmplat, iar astăzi, 29 martie, Consiliul de Administraţie (CA) al spitalului a anunțat că spitalul mureșean “se află într-un vid complet de autoritate şi, în stare de alertă şi în plină criză sanitară, nu există o persoană desemnată care să asigure funcţionalitatea operativă a instituţiei medicale”.

 

CA al spitalului din Târgu Mureș (prezidat de prof. univ. dr. Benedek Imre) a luat abia luni, 29 martie, hotărârea privind începerea procedurilor de organizare a concursului pentru postul de manager, care va avea loc în data de 10 mai, și a cerut directorului Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Iuliu Moldovan, să informeze de urgenţă conducerea Ministerului Sănătăţii şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş în legătură cu situația creată (ceea ce Moldovan a făcut).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ