Societatea Academică din România lansează, în premieră, Enciclopedia parlamentarilor din Educație, în pregătirea dezbaterilor parlamentare privind noile legi ale învățământului

LANSARE. Aproximativ o treime dintre membrii Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților (8/26) nu au adresat nici măcar o întrebare Ministerului Educației pe parcursul primei jumătăți a mandatului parlamentar.

La Senat, în Comisia pentru învățământ, jumătate dintre membri nu au susținut nici măcar o declarație politică privind subiectele aflate pe agenda zilnică la categoria educație. Acestea sunt o parte dintre rezultatele cuprinse în analiza Enciclopedia parlamentarilor din educație, pe care Societatea Academică din România a lansat-o în pregătirea dezbaterilor parlamentare privind noile proiecte de lege ale sistemului de învățământ.

Parte a proiectului Monitorul Educației din România, Enciclopedia parlamentarilor din Educație este o analiză comprehensivă realizată de către o redacție formată din 15 elevi, studenți, părinți și cetățeni implicați de buna guvernare în domeniul educației.

În ultimele luni, aceștia au analizat activitatea parlamentarilor care activează în Comisiile pentru învățământ din Camera Deputaților și Senat, focalizându-se pe biografiile acestora, declarațiile de avere și interese, precum și dacă aceștia au avut probleme cu legea sau anumite acțiuni în instanță. În pregătirea dezbaterilor parlamentare privind noile legi ale educației, echipa Societății Academice din România (organizația care implementează proiectul Monitorul Educației din România) face publice aceste biografii, pentru ca cetățenii să își poată cunoaște reprezentanții în comisiile care se vor pronunța pe marginea acestor legi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare