Șoferi surprinși într-o zonă interzisă – amenzi uriașe pentru aventurile off-road

AMENZI. Jandarmii din Brașov au aplicat amenzi în valoare totală de 30.000 de lei unor șoferi care au intrat cu autovehicule off-road într-o zonă interzisă, într-un incident petrecut în zona Bârsa Fierului din județul Brașov.

Potrivit informațiilor furnizate de Jandarmeria Brașov, cele zece autoturisme au pătruns în fondul cinegetic din zona respectivă, iar șoferii le-au declarat jandarmilor că se află la munte pentru o sesiune de team building și că doresc să se bucure de natură.

Conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei. Incidentul a fost gestionat de jandarmii montani de la Postul Zărnești, la solicitarea administratorilor mai multor fonduri cinegetice din zona Zărnești – Poiana Mărului.

Aceste situații sunt întâlnite frecvent în zonă, unde șoferii intră cu autoturisme, ATV-uri sau motociclete în fondurile cinegetice, deși accesul este interzis. În ultima săptămână, jandarmii din Zărnești au aplicat amenzi în valoare totală de 34.500 lei în conformitate cu prevederile Legii 407 din 2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic.

Jandarmeria Brașov a transmis un apel la rațiune și bun simț, recomandând turiștilor să se bucure de natură fără a o distruge și fără a-i produce daune ce pot fi greu remediate. Astfel de acțiuni au un impact negativ major asupra animalelor și plantelor din zonă, iar respectarea legilor și a regulilor este esențială pentru protejarea mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare