SOLIDARITATE – Sprijin din județul Mureș pentru Spitalul de Urgență din Piatra Neamț: aparatură medicală și disponibilitatea de a prelua bolnavi

0
643

DECIZII. În această dimineață, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, i-a convocat pe managerii spitalelor din municipiul Târgu Mureș și pe șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” Mureș și Direcției de Sănătate Publică Mureș, în cadrul întâlnirii fiind stabilită că, în urma tragediei de la Piatra Neamț, unitățile sanitare din județul Mureș să sprijine Spitalul Județean din Piatra Neamț cu paturi ATI, ventilatoare, monitoare și injectomate.

 

De asemenea, spitalele din județul Mureș și-au anunțat disponibilitatea de a prelua de la Piatra Neamț pacienți COVID, dar și non-COVID, cu alte patologii. Prefectul Togănel a precizat că a transmis acest sprijin prefectului de Neamț, iar dacă le va fi solicitat ajutorul, mureșenii vor acționa “de îndată, cu aparatură medicală, personal de specialitate și asistență în tratamentul pacienților”.

 

Aproape inutilă precizarea: în noaptea trecută, în urma unui incendiu la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 pacienți infectați cu COVID-19, iar alți 7 (6 pacienți și medicul care era de gardă) sunt în stare critică.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ