Soluție de siguranță pentru soțiile microbiștilor la EURO 2024: cum funcționează butonul de panică

SIGURANȚĂ. Violența domestică crește în timpul vizionării meciurilor de fotbal, indiferent de rezultat, conform unei asociații care își propune să protejeze victimele violenței domestice în timpul Campionatului European de Fotbal 2024, care va începe în curând. Astfel, sute de femei care se simt în pericol vor primi un “buton de panică pe care să-l folosească în momentele critice.

Două sute de femei vor primi aceste butoane de panică, un dispozitiv care le va permite să se simtă în siguranță atât pe durata Campionatului European, cât și după acesta. Dispozitivul va avea un buton pe care femeile îl vor purta în permanență asupra lor, într-un loc ascuns, astfel încât, în momentul unei amenințări, agresorul să nu fie conștient că femeia a apăsat butonul de panică.

Acest buton de panică va fi conectat la o bază de date, care, în momentul declanșării semnalului, va trimite un SMS de alertă către persoanele apropiate ale victimei, pe care femeia le va alege înainte de primirea dispozitivului. Jumătate dintre aceste persoane fac parte din bazele de date ale asociațiilor care luptă împotriva violenței domestice, iar alte o sută de femei care vor putea primi dispozitivele vor fi alese din mediul online cu ajutorul influencerilor.

Ultimele statistici ale asociațiilor arată că peste 13% dintre femei și-au luat cel puțin o dată liber de la serviciu din cauza conflictelor de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare