Soluții pentru problema locurilor de parcare la Târgu Mureș: Noi parcări supra sau subterane în dezvoltare

PARCĂRI. Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat că se lucrează la rezolvarea problemei locurilor de parcare din oraș prin construirea a 10 parcări supraetajate sau subterane. Deja au început demersurile pentru obținerea avizelor și a proiectelor tehnice pentru 5 dintre acestea, iar pentru parcarea subterană în zona Hotelului Parc, licitația a fost deja finalizată.

După finalizarea perioadei de contestații, se va anunța câștigătorul licitației, iar primarul estimează că construcția va începe cel târziu în luna mai. Se preconizează ca până în toamnă să fie finalizată groapa pentru parcarea subterană, adâncită la 18 metri, iar construcția propriu-zisă să înceapă în 2025. Scopul este ca până la începutul acelui an să fie finalizată și predată, oferind astfel 265 de noi locuri de parcare.

Această inițiativă face parte dintr-un proiect mai amplu, care va adăuga un total de peste 1.000 de noi locuri de parcare în oraș, comparativ cu cele 350 existente în prezent în zona centrală. Primarul Soós Zoltán subliniază importanța acestei abordări:

“Parcarea subterană în zona Hotelului Parc va fi completată de o a doua parcare, mai mare, situată în spatele Teatrului Național, cu 455 de locuri. Studiul de fezabilitate a fost deja predat, așteptăm proiectul tehnic și avizele, după care va începe licitația.”

Este important de menționat că, la sfârșitul anului precedent, Consiliul Local Târgu Mureș a decis ajustarea tarifelor de parcare cu rata inflației, conducând la o creștere de 13,8% a costului unui loc de parcare începând din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare