Soós Zoltán dezvăluie peste 50 de proiecte depuse pentru buget și fonduri europene

POLITICĂ. Bugetul de venituri al Municipiului Târgu Mureș pentru anul 2024 a fost stabilit la suma de 570.835.000 de lei, înregistrând o scădere față de anul precedent. Primarul Soós Zoltán a atribuit această reducere modificărilor fiscale recente, exprimând totuși optimismul că veniturile vor înregistra o creștere până la finalul anului în curs.

“Am finalizat toate proiectele finanțate de Uniunea Europeană până în 2023, obținând o sumă record de 250 de milioane de lei. În prezent, avem în desfășurare peste 50 de proiecte, dar până când nu primim confirmarea de la ADR Centru și nu semnăm contractele, nu putem include în buget sumele aferente acestora. Mai mult, sunt în curs procedurile pentru semnarea contractelor referitoare la construcția drumului ocolitor și la alte investiții în infrastructură școlară. Prin urmare, este de așteptat ca bugetul să înregistreze o creștere semnificativă până la sfârșitul anului (…) Deficitul bugetar crescut se explică și prin majorarea cheltuielilor sociale”
, a declarat primarul din Târgu Mureș pentru AGERPRES.

Până la semnarea contractelor de finanțare menționate de primar, veniturile estimate din proiectele cu finanțare europeană se ridică la 32 de milioane de lei.

Investiții în infrastructură și protecția socială

Președintele UDMR Târgu Mureș, Kovács Mihály Levente, împreună cu președintele comisiei de buget din Consiliul Local Târgu Mureș, Kelemen Márton Attila, și liderul grupului politic UDMR din CL Târgu Mureș, Frunda Csenge, au subliniat că bugetul municipiului reflectă atât angajamentul pentru dezvoltare, cât și preocuparea pentru protecția socială.

“Bugetul pentru anul 2024 al municipiului Târgu Mureș este un buget axat pe dezvoltare și în același timp unul responsabil, care își propune să răspundă nevoilor sociale cele mai stringente din comunitatea noastră”, a afirmat Kovács Mihály Levente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare