Soós Zoltán: Lucrăm, ca în cel mai scurt timp, să avem un nou operator care să asigure curățenia stradală

COMUNICAT DE PRESĂ. În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului local, convocată marți, 27 decembrie, unul dintre cele mai importante proiecte adoptate a vizat aprobarea documentației în vederea demarării în procedură de urgență a licitației privind salubrizarea stradală. ”Mulțumesc colegilor din Executiv care au depus eforturi, în prag de sărbători, pentru a întocmi toate documentele necesare pentru procedurile de urgență, să putem depăși această situație neplăcută în care ne aflăm cât mai urgent. Le mulțumesc și consilierilor locali pentru vot și îmi doresc, ca în cel mai scurt timp să avem un nou operator care să asigure curățenia stradală, astfel încât orașul să devină, din nou, curat.”, a declarat Soós Zoltán.

Taxele și impozitele locale pentru anul 2023, cresc doar cu rata inflației
Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a vizat taxele și impozitele locale pentru anul 2023. “Pentru 2023, am propus ca taxele și impozitele pentru persoane fizice să rămână la același nivel ca în acest an, corelându-se doar cu inflația, așa cum cere legislația.

Proiectul a primit votul Consiliului și va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Anul viitor, va fi unul dificil, pentru noi toți, facturile și cheltuielile zilnice vor împovăra bugetele tuturor familiilor, tocmai de aceea am depus toate eforturile ca cetățenii să nu fie suprataxați și de către autoritatea locală”, a declarat primarul municipiului Târgu Mureș.

Totodată, în 2023 nu se majorează cuantumul taxelor locale pentru emiterea certificatelor, avizelor și autorizațiilor, respectiv taxele speciale ale Direcției Arhitect Şef. La propunerea consilierilor UDMR a fost adoptat un amendament, potrivit căruia pentru proprietarii de clădiri nerezidențiale, persoane fizice, cota de impozitare va fi de 0.65 %. Detalii despre taxele și impozitele aferente anului 2023 pot fi consultate accesând: https://bit.ly/3GgCbQ4

Totodată, de la 1 ianuarie se înființează Centrul de Cultură și Artă Târgu Mureș ca urmare a reorganizării Serviciului Public de Utilități Municipale. Pentru funcționarea noii structuri, care va administra Cetatea, Casa Tineretului, Teatrul de vară, Cinematograful Arta, Casa Căsătoriilor, clădirea Bolyai nr.5. etc. a fost aprobat un buget estimat pentru anul 2023, în valoare de 20.063.235 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare