Sovata și Bucin vă invită la zăpadă!

IARNĂ. Iubitorii de zapadă din zona Sovata și Bucin au toate motivele să se bucure, deoarece sezonul de iarnă și-a făcut simțită prezența, acoperind partia de schi cu un strat generos de zăpadă proaspăt căzută.
Sovata găzduiește singura pârtie de schi din județul Mureș, aflată la o altitudine de aproximativ 1200 de metri. Pârtia Sovata devine punctul de atracție principal în sezonul rece, aducând bucurie turiștilor din zonă dornici să se distreze în aer liber. Ofertele includ activități precum săniuș, snowtubing și lecții de schi sau snowboard pentru începători, în special pentru cei mici care vor să experimenteze plăcerea sporturilor de iarnă. Pentru cei cu abilități medii și avansate, pârtia roșie oferă coborâri palpitante, în timp ce pârtia albastră este destinată mai mult începătorilor.

Pe partia de schi de la Bucin ajungi din direcţia Gheorgheni spre Praid, la 30 de km de Gheorgheni, la 1,5 km de vârful Bucin, sau din direcţia Praid spre Gheorgheni la 19 km de Praid. Distanţa de la şosea până la teleshi este de 150 m!

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș informează cu privire la condițiile meteorologice din ultima perioadă și recomandă turiștilor care intenționează să exploreze trasee turistice în zona montană a județului Mureș să utilizeze încălțăminte și haine de iarnă adecvate. Între 1100 și 1200 de metri altitudine, s-a depus un strat consistent de zăpadă cuprins între 30 și 50 de centimetri. În zonele expuse vântului, grosimea stratului depășește 60 de centimetri.

Este esențial să țineți cont de avertizările meteorologice și să vă pregătiți corespunzător înainte de a vă aventura pe traseele montane. Salvamont este la dispoziția dvs. pentru informații suplimentare sau în caz de urgență la numărul de telefon 112 (dispecerat de urgență) sau 0040728289442 (dispeceratul județean Salvamont Mureș). Asigurați-vă că sunteți bine echipați și pregătiți să vă bucurați de toate minunile oferite de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare