Specialiștii avertizează: Accesoriile auto pot crește consumul de combustibil

AUTO. Experții din industria auto trag un semnal de alarmă, subliniind că adăugarea de piese suplimentare la un vehicul poate diminua eficiența aerodinamică și, implicit, poate spori rezistența la înaintare, ceea ce poate duce la un consum mai mare de combustibil.

Potrivit specialiștilor de la CarShop, posesorii de mașini cu motoare pe benzină și diesel ar putea reduce consumul de carburant cu până la 25% doar renunțând la un singur accesoriu de pe mașină. Aceștia atrag atenția asupra impactului serios pe care îl pot avea portbagajele de plafon și suporturile pentru biciclete asupra aerodinamicii vehiculului.

Un portbagaj de plafon, chiar și gol, poate duce la o creștere a consumului de combustibil cu aproximativ 15%, iar dacă este plin, această cifră poate ajunge la 25%.

Mașinile sunt proiectate pentru a fi cât mai aerodinamice posibil, pentru a reduce rezistența la înaintare, dar adăugirile externe pot diminua această eficiență aerodinamică și pot crește rezistența la înaintare. Portbagajele și cutiile de plafon sunt adesea accesorii comune ale mașinilor, dar pot crește consumul de combustibil, deoarece studiile arată că deplasarea cu un portbagaj pe plafon poate duce la un consum de combustibil cu până la 25% mai mare”, explică specialiștii.

În plus, aceștia oferă un sfat util șoferilor: „Deschiderea plafonului și a geamurilor poate fi inutilă; dacă le țineți deschise doar atunci când este necesar, puteți îmbunătăți consumul de combustibil”.

De asemenea, profesioniștii de la BookMyGarage, un site de comparare a serviciilor și reparațiilor auto, avertizează cu privire la transportul de obiecte grele în mașină fără a fi necesar.

Dacă aveți multe obiecte grele așezate în mașină în permanență, atunci s-ar putea să consumați mai mult combustibil decât este necesar. Cu cât mai puține obiecte grele țineți în mașină, cu atât mai puțin combustibil veți avea nevoie pentru a o alimenta, așa că asigurați-vă că scoateți orice suport pentru biciclete, portbagaj de plafon sau alte accesorii care nu sunt folosite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare