Spitalul de Urgență din Târgu Mureș are o nouă secție de Terapie Intensivă Neonatologie

SĂNĂTATE. Proiectul pentru construirea unei noi secții de terapie intensivă neonatologie la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș a primit recent aprobarea Comisiei de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș. Aceasta a stabilit că proiectul, localizat pe strada Gheorghe Marinescu nr. 50, nu necesită evaluarea impactului asupra mediului.

Conform documentației publicate pe 8 mai 2024, investiția este destinată creării unei secții moderne de Terapie Intensivă Neonatologie. Noua construcție va ocupa o suprafață de aproximativ 1.750 de metri pătrați, inclusiv spațiile exterioare. Pentru a facilita construcția, vor fi dezafectate parcările din proximitatea clădirii SMURD și se vor devia rețelele de utilități care traversează zona.

Noua clădire va fi amplasată în partea de sud-est a incintei spitalului, în apropierea clădirii SMURD și vizavi de alte secții importante precum Secția de Pediatrie I, Secția de Cardiologie Pediatrică, Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Centrul de Dializă și Nefrologie, Laboratorul Central, Anatomia Patologică și birourile administrative.

Secția va include aproximativ 27 de unități individuale pentru îngrijirea nou-născuților, spații pentru personalul medical și diverse anexe necesare activităților medicale. Proiectul este conceput conform celor mai noi standarde internaționale în îngrijirea neonatală, incluzând designul modern al unităților de terapie intensivă neonatală și implicarea tuturor factorilor în îngrijirea nou-născuților.

În prezent, secția de Neonatologie funcționează la etajul 9 al corpurilor A și B, iar secția de Obstetrică și Ginecologie este situată la etajul 9 din corpurile D și E și la etajul 8 din corpurile A și B ale spitalului. Noua clădire va fi conectată la restul spitalului printr-o pasarelă situată peste corpul de clădire “G”, poziționat la sud-vest.

Noul corp de clădire va avea un regim de înălțime de P + 2E + R (parter + două etaje + acoperiș). Suprafața construită propusă este de 920 de metri pătrați, iar suprafața desfășurată totalizează 2.846 de metri pătrați. Pasarela va adăuga încă 220 de metri pătrați la suprafața totală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare