Spitalul Județean de Urgențe Bistrița a devenit spital clinic, în urma asocierii cu UMFST Târgu Mureş

PARTENERIAT. Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” (UMFST) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat, vineri, că în urma unui ordin de ministru, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bistriţa a devenit Spital Clinic Judeţean de Urgenţă, în urma asocierii cu UMFST.

Astăzi, printr-un Ordin emis de ministrul Sănătăţii, prof dr Alexandru Rafila, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a devenit, în urma asocierii cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Investiţiile remarcabile făcute în acest spital, în ultimii ani, managementul performant, resursele umane de calitate atrase şi mai ales, suportul masiv şi constant asigurat de Consiliul Judeţean Bistriţa ne-au făcut să intrăm în acest parteneriat pe termen lung”, a arătat dr Leonard Azamfirei, pe Facebook.

Potrivit rectorului UMFST Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa a devenit deja o bază clinică importantă pentru universitate, iar proiectele de dezvoltare pe care spitalul le are pot constitui o bază de colaborare şi pe viitor.

Programului de studii Asistenţă medicală generală, început deja anul trecut, i se vor adăuga în anul universitar 2023/2024 două noi programe: Tehnică dentară şi Asistenţă de farmacie. Şi nu ne vom opri aici! Bistriţa este un model de colaborare între autorităţile locale şi universitate, în beneficiul cetăţenilor”, a mai afirmat rectorul UMFST Târgu Mureş.

 

 

 

Sursa agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare