Stadionul Municipal se deschide la Sibiu după lucrări de modernizare

SPORT. Stadionul Municipal din Sibiu a fost inaugurat oficial pe 6 decembrie, în urma unei investiții de 211 milioane de lei (42,2 milioane de euro) pentru modernizarea acestuia.

Finanțarea a venit exclusiv de la bugetul local al Sibiului, a explicat primarul Astrid Fodor.

Stadionul a primit avizele necesare din partea Federației Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal, urmând să înceapă procesul de obținere a celor de la UEFA, a precizat Primăria. Acest lucru înseamnă că publicul va putea asista acolo la meciuri din campionatele naționale și europene.

Primul meci internațional care se va juca acolo este cel dintre România U21 și Germania, programat pentru luna martie a anului viitor.
Stadionul, destinat în primul rând evenimentelor fotbalistice, are o capacitate de 13.013 locuri. Acesta dispune de săli de masaj, cabinete medicale, săli de saună, săli de sport și diverse spații pentru presă, inclusiv o sală de conferințe, zone de lucru, trei studiouri TV și altele.

Stadionul dispune, de asemenea, de infrastructură pentru box și atletism, cu o pistă de 400 de metri cu patru culoare cu o lățime de 1,22 m fiecare și o sală de box cu vestiare proprii.

Totodată, o sală de antrenament la nivelul subteran al tribunei II a fost dată în folosință gratuită clubului sportiv școlar Șoimii, pentru ca juniorii care se antrenează pentru nivelul competițional să se poată pregăti.

Stadionul dispune de 20 de locuri pentru persoanele care folosesc un scaun cu rotile și alte 20 pentru însoțitorii acestora, precum și de șase locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

Stadionul poate fi închiriat și pentru evenimente de tip concert, a precizat Primăria.

“Am finalizat lucrările de modernizare la Stadionul Municipal Sibiu, o investiție amplă, în valoare de 211 milioane de lei, finanțată exclusiv din bugetul local al Sibiului – ceea ce înseamnă că fiecare locuitor a contribuit la acest lucru. A fost un obiectiv necesar și mult așteptat, care se adaugă proiectelor pe care le finanțăm în educație, sănătate, infrastructură rutieră, transport public și ciclism. Locuitorii Sibiului își doresc să practice și să vadă sport, așa că noi, ca administrație locală, investim în acest domeniu, dar și în facilități de agrement, astfel încât Sibiul să fie un oraș în care se trăiește frumos”, a declarat Astrid Fodor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare