“Ştafeta Veteranilor INVICTUS” – dezvoltarea spiritului eroic prin sport și omagiu

EVENIMENT. În perioada 5-25 octombrie 2022, se desfășoară cea de-a zecea ediție a “Ştafetei Veteranilor INVICTUS,” un eveniment național sub egida Ministerului Apărării Naționale care își propune să promoveze memoria eroilor români prin intermediul sportului.

Această activitate implică purtarea unei ștafete, simbolizată prin una dintre culorile drapelului tricolor, pe trei trasee diferite. Însoțiți de bicicliști, alergătorii au pornit din București, Pitești și Călărași pe 5 octombrie 2022. Cele trei trasee se vor uni la Carei, de Ziua Armatei României, pentru a întregi drapelul tricolor. Acest moment ne amintește de evenimentele din 25 octombrie 1944 și aduce un omagiu eroilor și veteranilor României, care s-au sacrificat pentru ca generațiile actuale să aibă un loc pe care să-l numim acasă.

Ștafeta va trece și prin județul Mureș, ca parte a traseului galben, în zilele de 12 și 13 octombrie. Voluntarii Invictus din Târgu Mureș vor participa și în acest an, purtând ștafeta galbenă în traseul Târgu Mureș – Oarba de Mureș – Târnăveni – Mediaș. Aceștia vor alerga purtând Drapelul Național și vor face opriri la monumentele ridicate în onoarea militarilor căzuți în luptă. Această acțiune este o ocazie de a-și aminti de străbunicii și bunicii care au luptat pentru libertatea națiunii.

Garnizoana Târgu Mureș a organizat o ceremonie publică de primire a Ștafetei Veteranilor în Piața Teatrului din Târgu Mureș pe 12 octombrie 2023, începând cu ora 17.00. În dimineața zilei de 13 octombrie, la ora 06.30, ștafeta galbenă va pleca, purtată de voluntarii Invictus mureșeni, spre orașul Mediaș.

Echipele de ștafetă sunt alcătuite din voluntari civili și militari, sportivi de performanță sau amatori, precum și militari răniți, membri ai Invictus Team România la Jocurile Invictus. Această acțiune remarcabilă unește sportul, memoria eroilor și recunoștința pentru sacrificiul celor care au apărat țara. Este o manifestare a spiritului de solidaritate și comemorare care ne reamintește de importanța perpetuării memoriei eroilor naționali prin activități de astfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare