Start-up-ul local Youni, platformă pentru alegerea facultăţii potrivite, a ajutat 63 de studenţi români

START-UP. Adrian Nicolae, tânărul fondator Youni (fost UniApply), a creat un start-up local care a dezvoltat o platformă pentru alegerea facultăţii potrivite, astfel ajutând 63 de studenţi să fie acceptaţi la universităţile din SUA dorite – precum Harvard, University of Pensilvanya, Princeton, NYU, Columbia, MIT, University of Chicago şi altele, în cei circa patru ani de activitate, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

Bursele oferite de universităţile americane acoperă patru ani de studii, dar şi parţial sau integral costurile de cazare şi masă ale studenţilor acceptaţi”, au mai transmis reprezentanţii Youni.

Youni îşi propune să susţină copiii români să îşi continue studiile la universităţi din afara ţării. „Pentru începutul anului, elevii de liceu care se înscriu pe platformă până la dată de 31 ianuarie 2023 vor beneficia de o consultare gratuită din partea specialiştilor Youni şi vor afla astfel care sunt paşii pentru a aplica la o universitate din afara ţării, dar şi ce domeniu de studiu li se potriveşte.”

De asemenea, în 2022 Youni a pus bazele Youni4Youth – o platformă formală în cadrul căreia o comunitate de elevi organizează diferite conferinţe cu teme educaţionale -, cu scopul de a oferi elevilor români un mediu unde să poată dobândi aceste experienţe, în afara sistemului educaţional standard.

Ne mândrim foarte mult cu tinerii care formează Youni4Youth. Fără ei, Youni4Youth şi evenimentele organizate pentru tinerii remarcabili ai României nu ar fi fost posibile. Una dintre cele mai cunoscute conferinţe este Model NATO, eveniment ce a depăşit hotarele României ajungând până la Bruxelles în 2022, la ediţia aniversară. Toate s-au realizat prin implicărea lor şi mă bucur să văd că acum au fost recompensaţi cu burse la universităţi de prestigiu”, a spus Daniela Bordei, consultant educaţional şi partener Youni.

Un scurt interviu cu tânărul antreprenor poate fi găsit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare