Startup-urile și firmele mici din România creează 21.000 de joburi noi

RESURSE UMANE. În toamna anului 2023, startup-urile și firmele mici din România au creat nu mai puțin de 21.000 de noi locuri de muncă, aruncând în piață oportunități proaspete pentru profesioniști. Acest fapt a fost dezvăluit de o platformă de recrutare online, care a analizat cu atenție domeniile și orașele în care s-au înregistrat cele mai multe recrutări.

Din ianuarie până acum, firmele mici și startup-urile au publicat în total 131.000 de joburi noi, conform informațiilor oferite de eJobs.

“Companiile mici și startup-urile continuă să fie motorul pieței muncii, contribuind cu aproximativ o treime din totalul joburilor postate în acest an. Deși se confruntă cu competiție acerbă în domenii precum retail, servicii sau industria alimentară, acolo unde angajatorii mari și-au făcut simțită prezența, ele rămân o alegere excelentă pentru tinerii profesioniști la început de carieră, pentru cei ce doresc o schimbare de direcție sau pentru cei atrași de medii antreprenoriale,” a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs.

Cele mai căutate domenii în care startup-urile și firmele mici din România au efectuat recrutări masive includ serviciile, retailul, transportul și logistica, turismul, industria alimentară și construcțiile.

Majoritatea joburilor disponibile sunt orientate către candidații din categoriile entry level (0-2 ani de experiență), mid level (2-5 ani de experiență) și cei fără experiență. Notabil, segmentul “fără experiență” a înregistrat o creștere semnificativă față de luna precedentă, în timp ce candidații seniori (cu peste 5 ani de experiență) și managerii sunt mai puțin căutați.

Aproape 90% dintre angajatorii mici preferă angajații full-time, cu mai puțin interes pentru contractele part-time, sezoniere sau programele de internship și voluntariat, în comparație cu companiile de dimensiuni mai mari.

București și Ilfov, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, și Timișoara sunt orașele în care startup-urile și firmele mici au efectuat cele mai multe recrutări.

Roxana Drăghici a subliniat: “Acești angajatori nu efectuează angajări în masă, dar reprezintă o categorie importantă în peisajul muncii. De exemplu, în ultimele două luni, aproape 4.000 de companii cu maximum 50 de angajați, incluzând startup-uri și firme mici, au afișat cel puțin un anunț de angajare pe platforma noastră.”

Mai mult decât atât, aproximativ 50% dintre anunțurile postate de aceste companii includ detalii despre salariu, cu 10% peste media generală a pieței. Roxana Drăghici a adăugat că transparența, mai ales cea legată de pachetul salarial, este un factor apreciat de candidați și poate influența în mod pozitiv decizia acestora de a aplica la un anumit angajator.

În prezent, aproape 30.000 de joburi sunt disponibile pe platforma eJobs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare