Stații modernizate și e-ticketing, la Târgu Mureș

MODERNIZARE. Se pregătesc schimbări mari în ceea ce privește buna organizare a orașului și anume, „Modernizarea transportului public de călători al Municipiului Târgu Mureș” proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană, informează www.licitatiapublica.ro.

Conducerea Primăriei Municipiului Târgu Mureș a demarat, în data de 16 ianuarie 2023, o licitație estimată la valoarea de 41.579.431 de lei (aproximativ 8,4 milioane de euro), fără TVA, pentru achiziționarea de lucrări de construcții și dotări în vederea realizării proiectului.

Proiectul are ca obiective specifice eficientizarea transportului public prin reducerea timpilor de călătorie și a consumului de combustibil, precum și prin creșterea numărului de utilizatori, modernizarea a 137 de stații de autobuz și trei capete de linie și crearea unui sistem de e-ticketing.

Prezentul proiect propune modernizarea transportului public de călători al municipiului Târgu Mureș astfel: capăt de linie – Azomureș, capăt de linie – Uzina Foto, capăt de linie – Livezeni, l0 stații de autobuz tip 1 – acestea vor cuprinde câte două stații model A.l dimensiune 4 x 1,5 metri, acestea vor fi dotate cu încălzitoare pe timp de iarnă, 59 de stații de autobuz tip 2 – din care 40 de stații model A.l. dimensiune 4 x 1,5 metri și 19 model A.2 dimensiune 3 x 1,1 metri – pe amplasamentele în care spațiul nu permitea amplasareu unei stații model A.l s-a optat pentru realizarea unei stații cu același aspect și volumetrie însă pe o dimensiune mai mică, 68 de stații de autobuz tip 3 – dotate doar cu panou de informare. Cerințele minime pentru capetele de linie pentru staționare cuprind: o construcție cu toate utilitățile care va include dispeceratul – un birou dotat cu calculator, o toaletă publică, sală de așteptare, panou electric cu informații despre curse, panouri pentru informare cdlStori (stil TV) – pentru toate stațiile de autobuz, sistem e-ticketing, peroane pentru autobuze – creare acces, infrastructură, spații pentru garare autobuze, wi-fi”, se menționează în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare