Stațiunea montană Râșnov găzduiește Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

SPORT. Râșnov – Brașov, găzduiește între 16 – 19 februarie Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Competiția se va desfășura pe timp de noapte, cu ajutorul noului sistem de lumini al stațiunii.

Luminile și alte echipamente speciale împrumutate din Austria pentru acest eveniment au ajuns deja la Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă Râșnov, fiind transportate cu elicopterele în zece grupuri separate de câte 10-12 reflectoare fiecare.

“Consiliul Județean Brașov a alocat o sumă de 565.000 de lei (115.000 de euro) care va fi folosită strict pentru echipamentele de iluminat nocturn. De asemenea, Primăria Râșnov s-a implicat în premierea și a altor obiective care trebuie realizate. După părerea mea, acesta este cel mai mare eveniment din România. Nu cred că România a mai organizat vreodată un eveniment sportiv de o asemenea anvergură”, a declarat Adrian Veștea, șeful Consiliului Județean Brașov.

Potrivit noului regulament, etapele Cupei Mondiale se desfășoară pe timp de noapte, deoarece astfel se asigură o mai bună vizibilitate a competiției, care atrage un număr mai mare de spectatori care urmăresc evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare