Statusul proiectelor de infrastructură din județul Mureș

PROIECTE. Prefectul Mara Togănel ne informează despre situația proiectelor de infrastructură din județul Mureș:

-Licitația pentru amenajarea sensului giratoriu de la Bălăușeri, între drumurile naționale DN13, DN 13A și drumul județean DJ 142, a fost publicată, iar termenul de depunere a ofertelor este 2 mai 2023. Potrivit calendarului pe care l-am discutat cu reprezentanții DRDP Brașov, în această intersecție vom avea un sens giratoriu până în luna octombrie a acestui an.

-Proiectul tehnic al variantei de ocolire a municipiului Târgu Mureș, între Ernei – Corunca, a fost predat și trimis către firma care va verifica documentația. Termenul pentru efectuarea verificării este de 15 zile (până la începutul lunii mai). În același timp, se desfășoară procedurile în cadrul CTE Siguranța Circulației și auditul de siguranță rutieră.

-Lucrările pe lotul A3 Chețani – Câmpia Turzii sunt în grafic, stadiul general al proiectului ajungând la 50%. În șantier sunt mobilizați peste 500 de muncitori, potrivit CNAIR.

-Joi, 20 aprilie, s-a împlinit termenul de depunere a ofertelor pentru Centura Reghin. Cele 6 oferte depuse intră în evaluare, urmând ca în aproximativ 5 luni să avem desemnat un câștigător.

-La Centura Sighișoara, este în curs de obținere autorizația de construire, iar în paralel se lucrează la proiectul tehnic care urmează să fie predat în luna august 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare