Stericycle inaugurează o nouă stație de sterilizare a deșeurilor medicale în România

SĂNĂTATE. Stericycle, unul dintre principalii operatori în domeniul tratării deșeurilor medicale, a inaugurat o nouă stație de procesare în Oradea.
Noua stație va permite Stericycle să își mărească capacitatea de procesare a deșeurilor medicale cu 800 de tone pe an. Tratarea deșeurilor medicale este o industrie extrem de reglementată, de o importanță critică pentru sănătatea și siguranța publică. Stația este cea mai avansată instalație de procesare a deșeurilor deținută de Stericycle în țară și se adaugă celorlalte investiții ale companiei în România.

Iulia Nartea, director general al Stericycle România, a declarat: “Am înțeles că este o investiție importantă: “Noua noastră unitate, din parcul industrial din Oradea, este o investiție importantă pentru sectorul sanitar, fiind una dintre cele mai moderne unități de procesare a deșeurilor medicale pe care le avem în România. Aici folosim cele mai noi tehnologii din domeniu, oferind un sprijin important industriei medicale din regiune, deservind spitale și unități sanitare publice și private”.

Metoda folosită pentru sterilizare este una dintre metodele sustenabile de tratare a deșeurilor medicale. Noua stație utilizează abur sub presiune și temperaturi ridicate pentru a steriliza și decontamina deșeurile medicale colectate de la unitățile sanitare din zonă. Această metodă permite eliminarea riscului de infecție, protejând astfel comunitatea locală și mediul înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare