Strategie de făcut profit – peste 100 de milioane de euro într-o lună

INVESTIȚII. După ce a cumpărat acțiuni ale unei companii aflate în dificultate financiară, Jake Freeman – student la matematică și economie aplicată la Universitatea din California de Sud ( 20 de ani), a făcut un profit de aproape 110 de milioane de dolari într-o lună.
 
El și familia sa cheltuit în total aproximativ 25 de milioane de dolari cumpărând acțiuni ale comerciantului de articole de uz casnic Bed Bath & Beyond, de la mai puțin de 5,50 dolari pe acțiune, în iulie (aprox. 5 milioane de actiuni)
 
Freeman a început să posteze pe rețeaua Reddit declanșând discuții despre acest subiect, iar după o creștere de aproape 500% a acțiunilor, studentul le-a vândut cu peste 130 de milioane de dolari.
De la mai puțin de 5,50 de dolari acțiunile companiei au crescut până la 28 de dolari, în momentul când Freeman și-ar fi vândut cea mai mare parte din pachetul de acțiuni. A doua zi după vânzare, valoarea unei acțiuni a scăzut la 23 de dolari iar azi valorează 19,70 dolari.
 
Acțiunile de acest gen sunt denumite „stocuri meme” și sunt influențate de massmedia și de postările de pe rețelele sociale tip Reddit.
Această strategie a devenit cunoscută la începutul anului 2021 când acțiunile unor companii în dificultate au crescut, conduse de o campanie de sancționare a fondurilor speculative care pariau că valoarea lor va scădea.
 
Aceste stocuri au avut revigorare în această vară, deși aceste aceste acțiuni au scăzut în cele din urmă din nou.
 
Freeman a declarat că a fost șocat de viteza de creștere a acțiunilor: „Cu siguranță nu mă așteptam să se ducă în sus atât de repede. Am crezut că acesta va fi un pariu de peste șase luni. Am fost foarte șocat că au crescut atât de repede”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare