Stroe și Vasilache, acești „Stan și Bran” de România (VIDEO)

TEATRU DE REVISTĂ. Stroe și Vasilache au trăit și au activat în perioada interbelică, iar comicul lor de situație aducea destul de mult cu cel al altor grei ai comediei mondiale precum „Stan și Bran”, Buster Keaton sau Charlie Chaplin.
Ei au făcut senzație, în acea perioadă, pe la teatrele de revistă din Capitală. Și pe bună dreptate, de altfel, de vreme ce comicii reușeau să smulgă hohote pe bandă rulantă oriunde se aflau.

Doi băieţi simpatici şi… cuminţi, care s-au ridicat prin muncă, ajutaţi fiind fireşte de frumosul lor talent. Stroe, sfredeluş plin de viaţă, de voioşie, mereu surâzător, mereu bine dispus. Vasilache, cu orchestra lui de 19 persoane, muzicant neîntrecut şi comic de rasă. Au început fără pretenţii şi s-au impus cu atât mai vârtos cu cât nu au încercat să ajungă în primele rânduri decât atunci când publicul i-a cerut. Stroe şi Vasilache nu au fost impuşi de nici un director de teatru, de nici un subsecretar de stat. Publicul i-a impus. Şi aceasta este cea mai frumoasă a lor biruinţă” – în acest fel erau prezentanți cei doi artiști în revista Realitatea ilustrată, într-un număr din anul 1934.

Primul film românesc cu sonor le-a aparținut celor doi comici

Bing Bang a fost lansat abia în 1935, beneficiind de un succes monumental în cinematografe. Conform scanariului, în Bing Bang se povesteau pățaniile a doi șomeri din București, Nicolae Stroe (Bing) și Vasile Vasilache (Bang), două personaje care aveau să scrie istorie în cinematografia filmului cu sonor din România.

Pentru acest film s-au cheltuit, la vremea respectivă, 300.000 de lei (la cursul de atunci), o parte din acești bani venind chiar din buzunarele celor doi actori de revistă. Evident, eforturile lor au fost pe deplin răsplătite.

https://www.youtube.com/watch?v=zolUut5pkXo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare