Studenții UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș devin mesagerii orașului în Parlamentul României

UMFST. În 5 septembrie 2023, într-o demonstrație strălucitoare de angajament civic și implicare academică, studenții și profesorii de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, din cadrul Programului de Licență în Studii de Securitate, au participat la o ședință importantă a Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Senatului României. Acest eveniment remarcabil a avut loc în cadrul Școlii de Vară organizate cu pasiune de către conf. Dr. Mihaela Natea, conf. Dr. Lucian Săcălean și gen. (r) Marius Crăciun.

Această inițiativă educațională de excepție a oferit studenților posibilitatea de a-și aduce contribuția în domeniul securității naționale și de a-și îmbogăți cunoștințele prin dialog și discuții directe cu membrii comisiei parlamentare. Această experiență unică nu numai că a oferit studenților o perspectivă privilegiată asupra procesului decizional la nivel național, dar i-a transformat și în mesagerii orașului Târgu Mureș.

Profesorii organizatori, conf. Dr. Mihaela Natea, conf. Dr. Lucian Săcălean și gen. (r) Marius Crăciun, au fost ghizii și mentori care au pregătit atent studenții pentru această ocazie unică de învățare și implicare civică. Ei au susținut pregătirea solidă și abordarea profesională a studenților, făcând posibilă această participare la înalt nivel.

Aaceastă găzduire nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a Dnei. Senator Nicoleta Pauliuc, președinta comisiei, Dlui. Senator George Mandruta, secretar comisie și dlui Senator Leonard Azamfirei, rector UMFST G.E.Palade.

În final, această experiență remarcabilă a subliniat importanța educației superioare în formarea viitorilor lideri și în promovarea valorilor democratice și a participării civice active în societatea românească. Universitatea “George Emil Palade” din Târgu Mureș continuă să fie un centru de excelență academică și civică, pregătind tinerii pentru a face o diferență pozitivă în comunitatea lor și în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare