Studiu clinic dermatologic în cadrul CCAMF-UMFST cu Cambridge Medical Technology

UMFST. La începutul acestei săptămâni, CCAMF (Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a găzduit un studiu clinic coordonat de Disciplina de Tehnologie Farmaceutică și Cosmetologie a Facultății de Farmacie, cu implicarea personalului de la CCAMF și Cambridge Medical Technologies (CMT).

Conf. univ. dr. Nicoleta Todoran (UMFST G.E. Palade Târgu Mureș) și șef lucrări dr. Magdalena Birsan (UMF „Grigore T. Popa”, Iași și doctorand la UMFST), au lucrat alături de Jack Jachmann – CEO al CMT Rockville, Maryland, SUA – pentru a testa un nou dispozitiv nanotehnologic pentru inducerea nedureroasă și neinvazivă a permeabilizării pielii.

Profesorul Mark Slevin, director științific al CCAMF și coleg apropiat al lui Jack Jachmann, a declarat că „dacă studiul identifică un mecanism nou prin care penetrarea activelor medicamentelor biologice poate fi crescută în mod semnificativ, aceasta deschide posibilitatea introducerii unor tratamente mai eficiente pentru patologii ale pielii, inclusiv răni diabetice și ulcere, pe lângă sprijinirea strategiilor anti-îmbătrânire a pielii în industria cosmetică și estetică”.

Detalii: https://blog.umfst.ro/studiu-clinic-dermatologic-in…/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare