Studiu: țigările electronice și cele clasice prezintă riscuri similare pentru sănătate

SĂNĂTATE. Un studiu recent efectuat de cercetătorii britanici a pus sub semnul întrebării siguranța țigărilor electronice, concluzionând că aceste dispozitive nu sunt atât de sigure pe cât s-ar putea crede.

Specialiștii au analizat mostre de celule prelevate din interiorul cavității bucale ale persoanelor care folosesc țigările electronice și le-au comparat cu cele prelevate de la fumătorii de țigări clasice. Rezultatul? ADN-ul celulelor din ambele grupuri a prezentat modificări similare asociate riscului de a dezvolta cancer în viitor.

Studiul, care reprezintă prima cercetare de mare anvergură în acest domeniu, a implicat date de la 4000 de persoane și a analizat mostre de celule de la sute de fumători, inclusiv de la unii care fumează ocazional.

Autoarea studiului a subliniat că, deși consensul științific este că țigările electronice sunt mai sigure decât fumatul tutunului, acest lucru nu înseamnă că utilizarea lor este complet sigură. Așadar, cercetarea aduce în atenție necesitatea unei abordări precaute în ceea ce privește utilizarea acestor dispozitive, iar fumătorii sunt îndemnați să fie conștienți de potențialele riscuri pentru sănătate asociate cu aceste produse aparent mai puțin nocive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare