Subiecte la Evaluarea Națională 2024 – Matematică: ce au avut de rezolvat absolvenţii de clasa a VIII-a

ÎNVĂȚĂMÂNT. Evaluarea Națională 2024 a continuat astăzi cu proba scrisă la matematică. Marți, absolvenţii clasei a VIII-a au susţinut proba la Limba şi literatura română, unde, la subiectul II, candidații au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să-l caracterizeze pe Tic, personajul din textul lui Constantin Chiriță. De asemenea, absolvenţii de gimnaziu din partea minorităţilor naţionale vor susţine vineri proba de limba şi literatura maternă.

Au apărut subiectele la proba de matematică. Elevii au avut de rezolvat subiecte cu grad mediu de dificultate. La subiectul I, exerciţiul 1, elevii au avut de efectuat operaţii de adunare și împărțire. La exercițiul 2, aceștia au trebuit să afle suma cu care un produs este redus de la prețul inițial cu 20%. Exercițiile 3 și 4 au inclus cerințe legate de numere reale și mulțimi. La subiectul al II-lea, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat cerinţe legate de geometrie.

Timpul pentru rezolvarea subiectelor este de două ore și se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte. Candidații care au obținut aprobarea Comisiei Judeţene sau a Municipiului București pentru prelungirea timpului de lucru, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022, pot beneficia de o prelungire de maximum două ore. Aceasta este valabilă pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

În situații obiective și neimputabile candidaților, dacă pe parcursul probei scrise se ia decizia anulării și rescrierii lucrării, timpul destinat redactării poate fi prelungit cu cel mult o oră, conform unei proceduri elaborate de către Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare