Sute de vouchere de asistență pentru victimele infracțiunilor. Un ajutor vital emis de Ministerul Justiției

LEGESLAȚIE. Ministerul Justiției a făcut un anunț remarcabil care va aduce alinare și suport pentru o categorie specială de români. Sute de vouchere, fiecare în valoare de 16.500 de lei, au fost emise pentru a asigura asistență imediată și necesară victimelor infracțiunilor în momentele dificile prin care trec.

Anunțul a fost făcut de către Alina Gorghiu, care a subliniat importanța acestor vouchere pentru victimele infracțiunilor. Acestea sunt menite să acopere cheltuielile imediate pentru cazare, mâncare, uz personal, medicamente și transport, în limita unei sume echivalente cu cinci salarii de bază minime brute.

Ministerul Justiției a alocat suma necesară pentru emiterea a 300 de vouchere în acest an. Cu toate acestea, Alina Gorghiu a asigurat că numărul va fi ajustat în funcție de necesitățile reale ale victimelor.

Conform declarațiilor oficiale, pot beneficia de aceste vouchere victimele asupra cărora a fost săvârșită o tentativă la infracțiunile grave, precum omor și omor calificat, vătămare corporală, viol, agresiune sexuală sau terorism.

Un aspect important al acestui program este rapiditatea în acordarea ajutorului. Conform procedurilor stabilite, avansul ajutorului trebuie acordat în cel mult 72 de ore de la data soluționării cererii de către instanță.

Astfel, victima trebuie să transmită instanței cererea de acordare a voucherului, iar după analiza situației, instanța va stabili cuantumul ajutorului. Apoi, voucherul va fi emis cu datele de identitate ale victimei și va fi alimentat cu suma stabilită, oferindu-i acesteia sprijinul necesar într-un moment de dificultate.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către sprijinirea victimelor infracțiunilor și asigurarea că acestea primesc ajutorul de care au nevoie pentru a trece peste traumele suferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare