Szöcs Bernadette aduce România pe locul 4 mondial în tenis de masă

SPORT. România, reprezentată de Bernadette Szőcs, a înregistrat o performanță remarcabilă în tenisul de masă, urcând pe locul patru în ierarhia mondială. Cu doar 52 de zile rămase până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris, echipa națională feminină a acumulat 4026 de puncte, fiind la doar 66 de puncte de podium.

Top 10 Mondial, Echipe, Iunie 2024:

  1. China
  2. Japonia
  3. Coreea de Sud
  4. România
  5. Germania
  6. Hong Kong
  7. Taipei
  8. Franța
  9. Egipt
  10. Brazilia

Pe primul loc se află China, urmată de Japonia și Coreea de Sud, națiuni care domină tenisul de masă mondial. Clasarea României pe locul patru subliniază un progres impresionant și o pregătire intensă înaintea Jocurilor Olimpice.

Un moment definitoriu pentru Bernadette Szőcs, una dintre campioanele echipei, a avut loc la WTT Champions Macao 2022. Acolo, Szőcs a obținut o victorie impresionantă împotriva locului doi mondial de atunci, Chen Meng din China, câștigând meciul cu 8-11, 11-9, 11-8, 7-11, 13-11.

„Înainte să joc împotriva ei, am vorbit cu antrenorul meu. Înainte, când întâlneam o jucătoare din China îmi spuneam ‘ok, e o jucătoare din China, nu am nicio șansă’. Antrenorul mi-a spus că vrea să dau totul și că vrea să vadă ce am făcut la antrenamente. ‘Nu renunța și luptă până la ultimul punct’. Am avut încredere în el și am reușit, am câștigat”, a declarat Szőcs.

”Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea. Am rămas numai cu lucruri pozitive după şi am început să cred în mine şi mai mult decât o făceam înainte. Din acel moment, nu mai conta dacă în faţa mea era o jucătoare din Asia sau din Europa. În ochii mei, posibilitatea de a o învinge devenise aceeaşi”, a spus Bernadette, citată de worldtabletennis.com.

Performanțele echipei României de tenis de masă și ale sportivilor săi reprezintă un motiv de mândrie națională și oferă speranțe mari pentru viitoarele competiții internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare