Tablouri de Picasso vor fi expuse pentru prima dată în România

ARTA. Muzeul Picasso din Paris, în colaborare cu Muzeul de Artă Recentă din București (MARe), va organiza expoziția “Picasso Effect” (Efectul Picasso) pentru a marca 50 de ani de la moartea artistului.

Expoziția va cuprinde 46 de tablouri de Picasso și va avea loc între 25 septembrie 2023 și 8 ianuarie 2024.

Pablo Picasso a trăit între 1881 și 1973, iar jumătatea de secol de la trecerea sa în neființă va fi marcată prin zeci de expoziții în întreaga lume, printre care și cea de la București.
Muzee consacrate precum Centrul Pompidou, Guggenheim Bilbao, Brooklyn Museum, Fundația Beyeler Basel, Muzeul Regal de Arte Frumoase din Bruxelles sau Muzeul Von der Heydt se vor număra printre cele care vor găzdui expoziții Picasso în aceeași perioadă. În total, vor fi 42 de astfel de expoziții.

În România, expoziția “Efectul Picasso” este susținută de Ministerul Culturii și de Institutul și Ambasada Franței în România, pe lângă cele două muzee. Aceasta va cuprinde 46 de lucrări ale lui Pablo Picasso care nu au mai fost expuse niciodată în România. Printre acestea se numără unele dintre cele mai celebre și mai mari picturi ale lui Picasso, alături de desenele și lucrările sale grafice, toate acestea marcând evoluția lumii artei de-a lungul mai multor decenii.

Toate lucrările menționate mai sus, piesele centrale ale expoziției, provin de la Muzeul Picasso din Paris.

De asemenea, expoziția de artă va cuprinde 50 de lucrări ale unor artiști români moderni și contemporani, care arată influența lui Picasso în arta din a doua jumătate a secolului XX și începutul secolului XXI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare