Tăiere de arbori în zona Clinicilor

COMUNICAT DE PRESĂ. Municipiul Târgu Mureș anunță eliminarea unui număr de 52 de arbori maturi, un pas necesar în cadrul proiectului de investiții „Transformarea străzilor din zona cu circulație pietonală intensă — Zona Clinicilor — în trasee mai prietenoase față de pietoni și bicicliști“, în amplasamentul delimitat de străzile — strada Gh. Marinescu, 22 Decembrie 1989, Aleea Cornișa, Str. Secuilor Martiri si str. Constantin Romanu Vivu.

Acest mare proiect își propune să reconfigureze o zonă importantă a orașului prin introducerea pistei de biciclete în dublu sens și crearea unor spații optime din punct de vedere funcțional și estetic, cu impact pozitiv asupra mediului natural și social dar și mărirea confortului urban.
Modernizarea trotuarelor și aleilor va contribui la traversarea zonei Clinicilor în condiții de siguranță, atât a pietonilor cât și a bicicliștilor.

După finalizarea lucrărilor de infrastructură, se vor replanta 156 de arbori maturi, împreună cu vegetația aferentă. În zonele de aliniament se va planta vegetație medie și înaltă — de-a lungul traseului de biciclete, care vor duce la izolarea optică și fonică, creând o ambianță liniștitoare, potrivite pentru parcurgerea traseului.
Tăierea arborilor se face cu respectarea tuturor dispozițiilor legale și în urma obținerii tuturor avizelor necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare