Tânăra care la doar 29 de ani construiește una dintre cele mai ambițioase afaceri de turism din România

ANTREPRENORIAT. Alexandra Bogatu are doar 29 de ani, este născută în Constanța, dar dorința de a face lucruri a purtat-o prin mai multe colțuri ale lumii. Are deja un business care a generat în 2022 o cifră de afaceri de 400.000 de euro, dar în care investește milioane de euro pentru a-și extinde și mai mult afacerea pe care o descrie, pe ici, pe colo, ca pe un soi de Airbnb românesc.

A văzut că lumea nu caută neapărat să stea la hoteluri, că vrea să experimenteze și alt tip de cazare când merg în alte țări, inclusiv străinii care vin în România, așa că totul a început cu un apartament închiriat în București.

Recunoaște că, în comparație cu alți antreprenori tineri, s-a născut într-o familie care i-a insuflat un puternic simț antreprenorial, dar ceea ce este mai important este că a ales să se folosească de toate avantajele pe care le avea la îndemână pentru a-și dezvolta propria afacere.

Am fost foarte norocoasă. Atât familia apropiată, adică părinții mei, dar și bunicii și unchi mei au avut sau au business-ul lor. Așa că am crescut în mediul acesta antreprenorial. Știam de mică lucruri care țineau de o afacere, ce înseamnă un contabil, o balanță, profit, și așa mai departe”, își începe povestea Alexandra.

Și tocmai pentru că provine dintr-o familie cu posibilități, ne-am putea gândi că s-ar fi putut mulțumi cu ceea ce-i ofereau părinții. Sunt atâtea „beizadele” în România, încântate să nu-și bată capul cu nimic. Care sunt doar interesate să se plimbe prin țări exotice, să populeze cluburile de fițe din București, de la munte sau de pe litoral, fără nicio grijă. Că de, au părinții suficienți bani și pentru ei.

Dar nu este și cazul Alexandrei, cea care a ales să-și urmeze părinții în lumea antreprenorială. Tatăl are o firmă de transport, mama are un business în zona de tratament balnear. Ar fi putut alege să primească un post de conducere printr-un departament creat de mama sau de tata în una dintre firmele lor și să lucreze pentru ei. Încă o dată, Alexandra a ales drumul ei.

Recunoaște că a contat ajutorul părinților ei și că au susținut-o în a-și demara propriul business, pe propria idee. Și-a făcut curajul după ce a petrecut mai mulți ani în Marea Britanie, unde începuse deja să lucreze pentru una dintre cele mai mari companii din lume, și le-a explicat părinților ei ce avea de gând să facă.

Eu am terminat liceul la Edinburgh (Scoția), apoi am ajuns la facultate în Londra (UCL – University College London, clasată a 7-a în QS World University Rankings). Imediat după facultate, am început să lucrez pentru cei de la DHL. Deci, oarecum începusem să intru pe zona asta de logistică și transporturi.

Făceam consultanță pe tot felul de proiecte și mergeam prin tot felul de zone portuare. Eram cu băgăjelul după mine și mă plimbam dintr-o cameră de hotel în alta și mi se părea destul de trist modul acesta, fără să simt că am rădăcini undeva. Și așa mi-a venit ideea de concepte «Rezident», business-ul meu de acum.”, ne-a povestit Alexandra.

Mi-am dorit mult să le ofer oamenilor ceea ce-mi lipsea mie în călătoriile mele în interes profesional, sentimentul de acasă. De aceea amenajăm apartamentele noastre într-un mod cât mai primitor, să fie cât mai diferite, cu diverse aranjamente, tocmai pentru a veni în întâmpinarea celor care nu vor să vadă tiparele pe care e oferă hotelurile clasice”, ne-a mai spus ea.

Pe lângă faptul că știe că muncește pentru a-și asigura un viitor prosper, Alexandra recunoaște că acest tip de business îi oferă și posibilitatea de a-și pune în practică și pasiunea pentru design interior, pentru decorațiuni. Îi plac antichitățile și cumpără tot felul de obiecte pe care le găsește pentru a le aduce în apartamentele Rezident cu scopul de a le da un farmec aparte.

Unele dintre apartamentele pe care le administrează în inima Capitalei, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, foarte aproape de Kilometrul Zero, sunt amenajate în stil tradițional, cu decorațiuni care te duc mai mult în zona de agro-turism. Este surprinzător să găsești motive maramureșene într-o clădire din inima Bucureștiului, dar asta este ceea ce-și propune Alexandra prin Rezident, să ofere o experiență surprinzătoare.

 

 

Preluare wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare