Tânărul fermier care îmbină succesul școlar cu gospodăria de 3000 de animale și 500 de hectare de teren

AGRICULTURĂ. Pericle Mihai Sălceanu, în vârstă de 22 de ani, din comuna Pădureni, județul Vaslui, este un student la Facultatea de Agricultură a Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava. El se ocupă de o fermă mixtă împreună cu familia sa, având peste 3000 de ovine și circa 40 de vaci, precum și aproximativ 500 de hectare de teren agricol și de pășune. Chiar și în timpul studiilor, Pericle nu neglijează responsabilitățile din fermă, fiind prezent acolo în fiecare weekend.

Este recunoscut ca un student merituos, obținând o bursă pentru excelență academică. Pandemia nu l-a descurajat, continuându-și atât studiile, cât și activitățile pe fermă. Pericle crede că agricultura nu este doar un mod de a câștiga bani, ci și o oportunitate de a-și dezvolta cunoștințele și abilitățile.

El vede tehnologizarea ca pe un instrument esențial pentru îmbunătățirea eficienței și productivității fermei. În ciuda provocărilor, Pericle este hotărât să ducă ferma la un nou nivel de performanță. Pentru el, educația și experiența sunt cele mai de preț active, iar fiecare moment petrecut în câmp sau în sala de clasă este o oportunitate de învățare și de creștere personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare