Tânărul sibian cu voce de aur – singurul român care a fost pe scena concertului Anului Nou de la Viena

MUZICĂ. La concertul de Anul Nou de la Viena, singurul român care a fost pe scena Musikverein, a fost Oliver Frankel de 14 ani și este din Sibiu.

Alături de Filarmonica din Viena, Oliver cântă în corul de băieți care a înviorat prima zi a anului cu valsuri vieneze. Concertul este transmis în fiecare an de TVR.

Oliver cântă încă de la vârsta de 4 ani și are o voce impresionantă. El este de trei ani la Viena și este elev al școlii Wiener Sängerknaben – Philanthropie, unde are parte de un program riguros de repetiții și studiu.

Lavinia Frankel, mama lui Oliver povestește cum a fost remarcat băiatul în urmă cu trei ani, într-o vacanță de schi în Austria: „După Anul Nou, am mers într-o vacanță de schi, în Austria, unde Oliver a fost remarcat chiar de proprietara pensiunii în care am stat. Aceasta a făcut o mică filmare cu Oliver, pe care a transmis-o mai departe. A doua zi, am fost sunați ca în drum spre casă să oprim la corul băieților din Viena pentru o audiție. Imediat i-a fost oferită o bursă”, a spus aceasta la TVR.

Oliver a participat la un turneu în Statele Unite și Canada, timp de două luni și jumătate, unde a cântat în peste 40 de concerte. Ulterior a fost invitat și într-un turneu de 8 săptămâni în Japonia.

Din cauza programului său încărcat, Oliver își vede familia o dată la câteva luni mai. El mai are un frate geamăn – Nathan, iar mama lor este din Sibiu și tatăl este britanic.
Visul lui Oliver este să urmeze Conservatorul în Finlanda, cântă și compune arii pentru pian și vorbește fluent în limba română, germană și engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare