Țara arde și … primarul se piaptănă! 400.000 lei alocați pentru tablouri în 2022

CULTURĂ SAU… Există vremuri în care atenția celor aleși să ne reprezinte și să ia decizii favorabile pentru orașul nostru, este distrasă.
Nu contează câte poduri se vor peste Mureș, câte ore se stă în trafic sau câte valuri de gunoi acoperă mireasma trandafirilor, important este să avem … tablouri!

În cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, Direcția de Cultură a achiziționat zilele trecute, trei picturi românești moderne în ulei pe pânză, în valoare de peste 240.000 lei.
Firma care a furnizat aceste tablouri este din Baia Mare și are un singur angajat. Probabil este angajatul anului și ar trebui să fie foarte mândru de această reușită.
Noi suntem un oraș întreg care nu reușim să convingem Primăria și Consiliul local să ia deciziile corecte, cu adevărat importante pentru urbe.

Chiar dacă bugetul pentru această investiție a fost aprobat de luni de zile, aceasta nu este unica achiziție de tablouri de anul acesta, suma totală ridicându-se la 400.000 lei.
Da, ați citit corect! Aproximativ 80.000 de euro alocați pentru tablouri anul acesta.

“Evident, (tablourile-n.r.) nu sunt urgențe și în caz că bugetele se îngreunează, nu este o prioritate. Niciodată nu a fost o prioritate. Oricum, Primăria Municipiului Târgu Mureș cheltuie foarte puțin pe Cultură. Pe evenimente culturale, în total, nu cheltuim nici 1% din bugetul Primăriei, deci dacă ar fi, știu eu, 10 milioane de lei, aș zice da, este o problemă acută dar vorbim de niște sume foarte mici la nivel de buget. Nu este nici bine să lăsăm total cultura în jos. Sunt foarte multe persoane care din asta trăiesc și Târgu Mureș are un brand puternic în domeniul culturii.” – a precizat primarul Soós Zoltán.

Este bine de știut că domnul primar este îngrijorat de nivelul de cultură al populației din Târgu-Mureș, și că “se va deschide anul viitor o galerie mare de artă în Cetate care să atragă turiștii și se va concentra pe arta transilvană care până acum în România este un singur loc unde este promovată, la Baia Mare. Târgu Mureș va fi al doilea centru unde vom putea împreună cu Liceul de Artă, Universitatea de Artă și cu Universitatea din București în colaborare, să promovăm valorile culturale artistice.”

Cele 3 tablouri achiziționate – ”Sighișoara”, ”Topirea zăpezii” și ”Autoportret albastru”, vor aduce cu siguranță un aport relevant în creșterea nivelului de cultură din orașul nostru, și vor fi printre principale puncte de atracție în itinerarul turiștilor târgumureșeni, bineînțeles după ce scăpam minim de gunoaie și trafic.

Îi reamintim domnului primar ce a menționat acum câteva zile: “În calitate de primar, prioritățile mele sunt de a face din Târgu Mureș un oraș în plină dezvoltare, unde este bine să trăiești, să muncești, să te relaxezi și să te distrezi”. Rămâneți focusat pe acestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare