Târgu Mureş – Cea mai nouă tehnologie de nivel mondial de endoprotezare a genunchiului

MEDICINĂ. Marţi 6 seprtembrie, în premieră naţională, la evenimentul Attune Roadshow 2022, organizat la Târgu Mureş, a fost prezetată cea mai nouă tehnologie de nivel mondial de endoprotezare a genunchiului.
 
În cadrul acestui eveniment medicii ortopezi şi chirurgi din Târgu Mureş au participat la o prezentare a sistemului şi tehnologiei endoprotezei de genunchi Attune și totodată la o instruire interactivă şi la un workshop în tehnica chirurgicală a sistemului de genunchi Attune (primar, revizie) folosindu-se de tehnologia VR, pe oase artificiale.
 
Organizatorii Attune Roadshow au precizat că vor participa anul viitor, la Cursul Internațional de Ortopedie a Genunchiului de la Târgu Mureș (10-12 mai, 2023), pentru a prezenta noile tehnologii.
 

 
Prof. Dr.Tiberiu Băţagă, cel care organizează anual în România Cursul Internaţional de Ortopedie a Genunchiului de la Târgu Mureş, sub înaltul patronaj ESSKA (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy), a declarat:
“Sunt foarte încântat că au avut amabilitatea să vină prima oară în România, la Târgu Mureş, având în vedere că Târgu Mureş are două clinici de ortopedie care au un renume fantastic. Din acest punct de vedere au spus că Târgu Mureş este primul loc cu popas în această pregătire. Gândiţi-vă că au adus echipamentele cele mai moderne pe care le au, inclusiv legate de realitatea virtuală, care este una dintre cele mai bune modalităţi de educaţie pentru zona medicilor rezidenţi şi specialişti. Eu sunt foarte mulţumit că atunci când am văzut aceste laboratoare mobile, prin anii 2000 – 2005 în alte ţări, eram încântat că am putut să fac trainingul. Şi acum, uite că acest vis a devenit o realitate, iar prin acest Attune Roadshow au venit în România cu acest laborator”
 
“Avem promisiunea că vor reveni şi anul viitor când o să avem acel curs internaţional la Târgu Mureş, între 10-12 mai, deci va fi o oportunitate fantastică pentru noi toţi să utilizăm această nouă tehnologie şi în primul rând să ne obişnuim cu instrumentarul şi cu echipamentele pe care le au pentru a face intervenţii chirurgicale de înaltă precizie şi tehnologie. Ar fi bine ca în acest demers, pentru că toată această tehnologie are nişte costuri, să fim sprijiniţi de Casa Naţională şi de autorităţile locale şi județene, pentru că Târgu Mureş este un centru medical de renume. Cred că lucrurile astea le-am putea discuta şi să rezolvăm aceste probleme şi de asemenea să primim o finanţare adecvată din partea Casei Naţionale pentru programul național de endoprotezare”, a mai precizat Prof. Dr. Băţagă.
 
El a subliniat diferențele dintre instrumentarul actual existent în spitale și noile truse de instrumentar care sunt mai simple iar rezultatele pacienților postoperator sunt foarte bune, având o recuperare mai rapidă și o perioadă de spitalizare mai scurtă.
 

 
Organizatorii evenimentului au declarat presei în cadrul evenimentului:
“E o mare bucurie şi un privilegiu să vă prezentăm noile noastre inovaţii împreună cu Societatea Română de Ortopedie şi evident scopul este de a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor români. Avem ocazia de a prezenta produsele medicilor chirurgi ortopezi implicaţi în endoprotezare, cât şi întregului personal medical de specialitate. Vreau să-i mulţumesc dr. Tiberiu Băţagă pentru invitaţie şi oportunitatea pe care ne-a oferit-o. E prima prezentare în România. Planul nostru este să ajungem în câteva oraşe: Iaşi, Bucureşti, Timişoara, unde vom avea ocazia să întâlnim ortopezi pentru a le arăta produsele noastre inovative. (…) Aceste prezentări se axează pe sistemul de protezare primară şi de revizie a genunchiului Attune, iar camionul promoţional Attune – Johnson&Johnson special pregătit se va regăsi în fiecare dintre locaţiile specificate pe durata întregului eveniment, împreună cu echipa DePuy Synthes România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare