TÂRGU MUREȘ – După ce a fost obligată să demoleze construcțiile ilegale de la Platoul Cornești, Primăria vrea să suplimenteze numărul căsuțelor comerciale

0
1455

FAPT. Serviciul Primăriei Târgu Mureș care gestionează închirierea căsuțelor pentru activități comerciale la Platoul Cornești vrea să suplimenteze în acest an numărul acestora, de la 28 la 35, cele 7 căsuțe, chioșcuri, tonete sau rulote suplimentare urmând să fie amplasate pe sensul de mers înspre Grădina Zoologică.

 

În această lună, Serviciul Public de Utilități Municipale (SPUM), condus de Mircea Moldovan, a inițiat un referat în acest sens (care nu cuprinde menționarea de la începutul acestei scrieri, doar cere aprobarea pentru demararea licitațiilor privind închirierea locațiilor), acesta urmând să fie aprobat sau respins de forul deliberativ al orașului în 28 mai.

 

Vă reamintim că în ianuarie 2019, Primăria Târgu Mureș, controlată de edilul Dorin Florea (în foto), a fost obligată să demoleze construcțiile comerciale de la Platoul Cornești și să modifice regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului Administrare Platoul Cornești (entitate publică din subordinea serviciului condus de Moldovan), pentru că acest regulament nu conținea și obligațiile impuse de lege (referitoare la construcțiile din fondul forestier, acestea putând fi doar provizorii, cu dimensiunea de cel mult 15 metri pătrați și trebuind să dețină avizele și autorizaţiile de funcționare).

 

Practic, în urma controalelor Gărzii Forestiere (de la finalul anului 2018), șefii Primăriei Târgu Mureș au fost obligați să introduc în legalitate comerțul de pe Platoul Cornești, după ce au încălcat legea timp de mai mulți ani. În aprilie 2019, s-a stabilit închirierea a 28 de locații (căsuțe redimensionate și cu statut provizoriu – 18 amplasamente pe sensul de mers înspre Grădina Zoologică și 10 amplasamente înspre stația CFR).

 

În acest an, în pofida situației actuale, numărul locațiilor scoase la închiriere a fost majorat la 35, cu o suplimentare de 7 locații pe sensul de mers înspre Grădina Zoologică, unde referatul SPUM prevede 25 de locații (față de 18 câte au fost anul trecut) – pe aleea înspre stația CFR numărul locațiilor a rămas neschimbat (10).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ