Târgu Mureș găzduiește primul campionat de Chapas din România

SPORT. Târgu Mureș se pregătește să găzduiască primul campionat de Chapas din România, marcând o premieră pentru această țară în ceea ce privește acest joc. În prezent, desfășurarea campionatului este în plină desfășurare, iar înscrierile sunt în curs, competiția urmând să se desfășoare pe parcursul mai multor săptămâni, durata fiind determinată de numărul participanților.

Chapas, un joc inedit care se joacă cu capace de bere, atrage atenția pasionaților de fotbal de masă din Târgu Mureș și din împrejurimi. Valics Lehel, campion mondial la fotbal de masă, aduce un plus de entuziasm, afirmând că, deși inițial jucaseră Chapas în Brazilia, unde a fost prezentat pentru prima dată la campionatul mondial, trecerea lor rapidă și eficientă a venit datorită abilităților deja dobândite în SectorBall.

Campionatul este deschis pentru începători, iar oricine dorește să participe poate să se înscrie. Participanții trebuie să fie pregătiți să se prezinte la competiție o dată pe săptămână, timp de 30 de minute, pentru a disputa meciul programat.

Înscrierile se fac prin intermediul aplicației WhatsApp la numărul de telefon: 0770.137.172 sau direct la Live Sport Pub (Shopping City Targu Mures).

Fotbalul de masă, mai precis secțiunea Sector Ball, se desfășoară pe o suprafață de joc cu dimensiunile de 120×180 centimetri, iar porțile au 5 centimetri înălțime, 13 lățime și 8 adâncime. O partidă are o durată de 26 de minute, împărțite în două reprize de câte 13 minute, separate de o pauză de 2 minute.

Regulile includ folosirea unei bucăți pentru măsurarea sectorului, două mingi de joc, trei instrumente de plastic pentru mutarea jucătorilor și 11 jetoane pentru joc, dintre care 10 reprezintă jucători de teren și unul este portar.

SectorBall, un joc cu o istorie bogată începând din anii 1900, evoluând dintr-un simplu joc cu nasturi de palton pe o masă de bucătărie într-un sport denumit Sectoball, se transformă acum într-un joc de masă captivant, potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Acestă schimbare aduce o combinație între amintirile copilăriei și pasiunea pentru fotbal direct în casele jucătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare