TÂRGU MUREȘ – Grădiniță și creșă în cartierul Belvedere: 16,2 milioane de lei, din care orașul plătește 11 milioane de lei, restul fiind fonduri UE

0
468

CREȘĂ & GRĂDINIȚĂ. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat contractarea unui proiect REGIO depus de Primăria Târgu Mureș, conform căruia în cartierul Belvedere se va construi o creșă și o grădiniță. Valoarea totală a proiectului de de 16,2 milioane de lei (exact: 16.267.347,84 lei), din care cea mai mare parte (11 milioane de lei) va fi suportată din bugetul local, iar 5,2 milioane de lei (exact: 5.266.843,89 lei) constituie finanțare europeană nerambursabilă.

 

Proiectul, care a fost anunțat încă din septembrie 2018 (atunci indicatorii economici aprobați de Consiliul Local fiind de de 14,8 milioane de lei), are termen de finalizare anul 2023 (adică peste 2 ani şi jumătate), capacitatea unităţilor de învăţământ totalizând 150 de locuri (90 la grădiniţă şi 60 la creşă).

 

Conform proiectului, grădinița și creșa (aria utilă fiind de peste 2.000 de metri pătrați) vor fi parte al aceluiași ansamblu arhitectural, conceput pavilionar – cele două corpuri de clădire legate la demisol printr-un culoar peste, în exterior, care sunt amenajate gradene. Amenajarea exterioară cuprinde spații verzi și locuri de joacă.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ