TÂRGU MUREȘ – Grădiniță și creșă în cartierul Belvedere: 16,2 milioane de lei, din care orașul plătește 11 milioane de lei, restul fiind fonduri UE

CREȘĂ & GRĂDINIȚĂ. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat contractarea unui proiect REGIO depus de Primăria Târgu Mureș, conform căruia în cartierul Belvedere se va construi o creșă și o grădiniță. Valoarea totală a proiectului de de 16,2 milioane de lei (exact: 16.267.347,84 lei), din care cea mai mare parte (11 milioane de lei) va fi suportată din bugetul local, iar 5,2 milioane de lei (exact: 5.266.843,89 lei) constituie finanțare europeană nerambursabilă.

 

Proiectul, care a fost anunțat încă din septembrie 2018 (atunci indicatorii economici aprobați de Consiliul Local fiind de de 14,8 milioane de lei), are termen de finalizare anul 2023 (adică peste 2 ani şi jumătate), capacitatea unităţilor de învăţământ totalizând 150 de locuri (90 la grădiniţă şi 60 la creşă).

 

Conform proiectului, grădinița și creșa (aria utilă fiind de peste 2.000 de metri pătrați) vor fi parte al aceluiași ansamblu arhitectural, conceput pavilionar – cele două corpuri de clădire legate la demisol printr-un culoar peste, în exterior, care sunt amenajate gradene. Amenajarea exterioară cuprinde spații verzi și locuri de joacă.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare