Târgu Mureșul își păstrează flacăra hocheiului pe gheață – De la epoca de Aur la Cupa Q Fluid

SPORT. Primarul Soós Zoltán a adus aminte comunității despre glorioasa epocă a hocheiului pe gheață la Târgu Mureș printr-o postare pe pagina sa de Facebook. În anii 1950 și ’51, echipa orașului a strălucit, devenind campioană națională, fapt impresionant mai ales în condițiile vremii, fără săli și patinoare artificiale, ci doar cu antrenamente și competiții pe lacurile înghețate.

Această istorie plină de perseverență și pasiune nu a fost uitată, iar primarul îndeamnă comunitatea să se lase inspirată de această amintire. Dragostea pentru hocheiul pe gheață pare să fi rezistat trecerii timpului și să fi evoluat. Acest lucru a fost evident în cadrul Cupei Q Fluid, desfășurată recent, unde 70 de echipe cu peste 600 de hocheiști au luat cu asalt patinoarul din Mureș.

Evenimentul a fost o adevărată demonstrație a abilităților hocheiștilor din oraș, împărțindu-se în trei grupe de vârstă. Participarea atât de numeroasă și entuziastă a demonstrat că iubirea pentru hochei pe gheață în Târgu Mureș rămâne vie și dinamică.

Primarul Soós a subliniat mândria sa pentru comunitatea locală și pentru continuarea tradiției hocheiului pe gheață. Cu evenimente precum Cupa Q Fluid, se întrevede o comunitate unită și pasionată, pregătită să ducă mai departe această moștenire sportivă. Astfel, hocheiul pe gheață rămâne un liant puternic în Târgu Mureș, conectând generații și ilustrând că spiritul sportiv și competitiv este în continuare un element definitoriu al acestei comunități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare