TAXI – Află modificările din noul regulament al transportului în regim de taxi din Reghin și data de la care intră în vigoare

REGHIN. Municipalitatea din Reghin vrea să modifice, prin votul forului deliberativ, regulamentul de organizare a transportului public în regim de taxi. Precedentul document care reglementa taximetria în Reghin datează din anul 2013.

 

Principalele modificări aduse constau în numărul de taxiuri de persoane admise (unde va fi o creștere de la 120 la 133 de taxiuri – deși municipalitatea pune la dispoziție doar 62 de locuri de parcare speciale! -, pe considerent că “există cereri” și că „sunt numeroși tineri, întreținători de familii, care n-au loc de muncă”) și în numărul maxim de autorizații pe care îl poate deține un transportator (până acum putea deține 30% din numărul total, acum poate deține doar 5%). Numărul taxiurilor de marfă a rămas neschimbat: cel mult 10.

 

Conform noului regulament, autoturismul este autorizat pentru serviciul de taximetrie pentru 5 ani, proprietarul având posibilitatea prelungirii autorizației cu încă 5 ani cu condiția ca la momentul solicitării prelungirii autorizației autoturismul să nu depășească vechimea de 10 ani.

 

De asemenea, ca obligativitate, noul regulament precizează culoarea caroseriei: galben (cel puțin în partea superioară) cu marcaj pe părțile laterale cu bandă dublă de carouri tip șah, în nuanțe alternative alb-negru.

 

Noul regulament de taxi, care intră în vigoare imediat după aprobarea de Consiliul Local Reghin (adică după ședința de la finalul lunii ianuarie 2020), menționează și tarifele maxime: 3,5 lei/pornire; 3,5 lei/km/timp de zi; 5,25 lei/km/timp de noapte; 35 lei/ora de staționare (0,58 lei/minut).

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare