TEATRU STUDIO: PREMIERĂ – ORESTIA

TEATRU. Stagiunea 2022-2023 a Teatrului STUDIO continuă cu încă o premieră, a studenților anului I – Masterat – Arta Actorului: ORESTIA, după Eschil. Regia: Nicolae și Nicolas Cristache.

Orestia, este o adaptare nouă și antrenantă a tragediei grecești, în care s-a realizat o operație revelatoare asupra trilogiei epice a răzbunării lui Eschil (singura trilogie antică rămasă întreagă la 2500 de ani după scrierea ei) păstrând intactă esența tragediilor – prezentând căderea Casei Atrizilor. Este o creație teatrală care rearanjează înțelegerea personajelor mitice și a poveștilor transmise prin intermediul lor, oferind o lecție nemiloasă de ambivalență. În mod paradoxal, o acțiune poate fi atât ”bună” cât și ”rea”, binele și răul fiind la un fir de păr distanță, iar alegerea răului mai mic este o dilemă umană cu care ne confruntăm încă din cele mai vechi timpuri. De fapt, putem observa că unele aspecte ale naturii umane nu s-au schimbat nici măcar în 2500 de ani, iar multe dintre întrebările lăuntrice de atunci încă nu și-au găsit răspunsul.

Este un spectacol viu și vital, extrem de actual, vorbind atât despre crimă și traume, cât și despre justiție, religie, natura poveștilor și nevoia noastră de a continua să le refacem și să le repetăm, viața individuală versus binele general, consecințele inevitabile ale războaielor străine și ale violenței dar și despre multiplele relatări diferite ale aceleiași povești – toate cu umor negru presărat pe alocuri. Spectacolul, cu o durată de două ore, vă trece printr-o multitudine de stări, oferind o experiență concentrată și palpitantă oricărui spectator, indiferent dacă vă sunt cunoscute poveștile, sau nu.

Vă reamintim că puteți achiziționa bilete online la spectacolele Teatrului Studio accesând linkul: https://eventbook.ro/hall/teatrul-studio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare