Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. În vest, nord și centrul țării se anunță ploi

METEO. În sud și în sud-est rămânem cu atmosferă însorită, iar maximele pleacă de la 6-7 grade în nord-vest și ajung la 13-14 grade în sudul și sud-estul României.

Vremea în țară.

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă și temperaturi în creștere față de ziua trecută. Amiaza ne aduce atmosferă de primăvara și până la 14 grade în termometre.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se face mai cald decât joi. Temperaturile urcă până la 12-13 grade – valori mai potrivite pentru luna martie. O să avem soare în cea mai mare parte a zilei și un vânt destul de liniștit.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi nefiresc de cald pentru final de decembrie. Temperaturile cresc, ajung pe la 12-13 grade, însă apar ceva înnorări și s-ar putea să picure trecător.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme caldă pentru această perioadă, deși maximele se opresc la 9 grade. Ziua va fi cam mohorâtă, cu ploi slabe, dar și câțiva fulgi de zăpadă la munte, la altitudini mari.

În vestul României o să plouă puțin, dar se arată trecător și soarele. Vor fi în jur de 11 grade pe la amiază. Cerul se mai degajează pe timpul nopții, iar minimele ajung la 5-6 grade, valori mult mai ridicate decât în mod obișnuit.

În Transilvania găsim vreme schimbătoare, înnorări, poate și câteva ploi slabe. Temperaturile cresc simțitor. Joi au fost vreo 6-7 grade, astăzi se ating 11-12 grade, iar noaptea aduce valori pozitive aproape peste tot.

Se mai încălzește și în zona Olteniei. Dimineața este un pic de ceață pe la câmpie, dar atmosfera devine plăcută la orele prânzului și maximele ajung pe la 11-12 grade.

Încălzirea vremii continuă și în sudul țării. Temperaturile urcă până la 13, poate 14 grade și avem încă o zi frumoasa, cu nori puțini și vânt domol. După lăsarea nopții vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte.

La munte găsim vreme caldă pentru această perioadă. În masivele din vestul și nordul țării o să plouă din când în când, iar pe creste o să fie lapoviță sau ninsoare. În rest soare, timp frumos și un vânt mai activ în zonele montane înalte.

În ultima zi din 2022 s-ar putea să picure în Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. În ansamblu însă avem vreme bună și temperaturi mai ridicate decât ar fi normal.

Duminica se face și mai cald și vremea frumoasă cuprinde toată zona montană. Nu prea zărim norii. Doar vântul bate mai tare pe creste, în special în Carpații Orientali.

Și luni o să fie foarte cald pentru acest moment al anului. O să avem o zi însorită în toate masivele și un vânt ceva mai activ la altitudini mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare