Tenorul Ştefan von Korch revine la Târgu-Mureş pe 25 iunie în Carmina Burana

CONCERT. Finalul de stagiune se apropie cu paşi repezi, nu însă înainte de a oferi melomanilor din Târgu-Mureş una din cele mai îndrăgite lucrări ale repertoriului coral: celebra Carmina Burana de Carl Orff va purta spectatorii pe înălţătoarele sale acorduri, pe 25 iunie de la ora 19.00. Concertul va avea loc pe scena Cetăţii sub bagheta dirijorului Mihnea Ignat şi îl va readuce în faţa publicului pe îndrăgitul tenor Ştefan von Korch.

Pentru iubitorii genului, concertul înseamnă bucuria de a audia cea mai cunscută cantată din lume, lucrare îndelung aşteptată şi aclamată pretutindeni dar şi reîntâlnirea cu Ştefan von Korch, actualmente cel mai solicitat solist din Țară pentru vocea de tenor din Carmina Burana, partitură pe care deja a interpretat-o de peste 30 de ori.

https://youtu.be/xC_ytcNmf7Q
Apreciat pentru abilităţile vocale ieşite din comun, Ştefan von Korch este deja un nume cunoscut iubitorilor de operă din Târgu-Mureş, prin apariţiile în Festivalul Internaţional Virginia Zeani, fiind parte a concertelor de gală.
Iar pe scena Filarmonicii din oraşul de pe malul Mureşului, Ştefan von Korch a delectat de-a lungul vremii publicul cu: Elixirul dragostei de Donizetti, La Sonnambula de Bellini, Concert de ziua femeii, Isus pe muntele Măslinului de L.V Beethoven, Lobgesang Felix Mendelssohn, Carmina Burana.
De altfel, acest an l-a găsit pe tânărul tenor pe scene ale unor Filarmonicii din ţară, printre care se numără Filarmonica din Arad, Braşov, Sibiu, Cluj Napoca şi Iaşi.

Pe 25 iunie trioul ce interpretează liniile solistice din Carmina Burana este format din: Stefan von Korch – tenor, Christine Razec – soprană şi Balla Sándor – bariton. Alături de aceştia va evolua Orchestra Filarmonicii și Corul Mixt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare