Teqball-ul românesc, susținut de COSR, în plină ascensiune!

SPORT. La Casa Olimpică din București, președintele COSR Mihai Covaliu și George Boroi, secretarul general al COSR, s-au întâlnit în 19 decembrie 2023 cu Luca Teodor, președintele Federației Române de Teqball.

Discuțiile s-au purtat pe marginea planurilor îndrăznețe pentru 2024 ale forului național de specialitate, la bază fiind rezultatele excelente obținute la teqball de sportivii români, în acest an, în întrecerile de simplu: 2 medalii de aur, la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023 – Kinga Barabási și Apor Györgydeák, și două medalii, aceiași sportivi, la Campionatele Mondiale de la Bangkok: argint – Apor Györgydeák, bronz – Kinga Barabási.

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale președintelui Luca Teodor este organizarea, în premieră în România, a Campionatelor Europene de teqball pentru seniori, unde cei mai valoroși sportivi români Kinga Barabási și Apor Györgydeák ar avea ocazia să-și apere titlurile continentale în fața propriilor suporteri. Conducătorul federație de teqball din România a purtat deja primele discuții pe această temă cu președintele forului international de specialiatate Viktor Huszar și a propus două posibile orașe gazdă – București și Cluj.

Tot anul viitor celebrii fotbaliștii Ronaldinho, Puyol și Karambeu, ambasadori internaționali de teqball, a putea veni în România, pentru demonstrații de… teqball.
Brazilianul Ronaldinho a fost invitat pentru un joc demonstrativ în cadrul etapei European Teqball Tour programată a avea loc la București în perioada 14-18 mai 2024. Celebrul jucător sud-american a promis că-și va organiza programul pentru a putea fi prezent și la competiția din Capitală.

Spaniolul Carles Puyol și francezul Christian Karembeu au fost invitați pentru a fi protagoniștii unor demonstrații de teqball organizate, în funcție de programul lor, în mai multe orașe din țară. Ambii au promis că vor face tot posibilul să participe la evenimentele din România.

Felicitări și succes în toate proiectele pe care le-ați demarat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare